Cecilia Beretta

MUCCHIETTO FIANO PUGLIA
Indicazione Geografica Tipica

Почва, съставена от варовик и глина. Сорт 100% фиано

Гроздето се бере и след това се накисва върху люспите за 3-4 часа. Следва ферментация в продължение на 20 дни чрез добавяне на селектирани дрожди при контролирана температура от 14° C. След това виното остава в контакт с утайката от мая за подобряване на мекотата. Виното се зарежда в резервоари от неръждаема стомана, при ниска температура, за да се избегне ябълчно-лактичната ферментация, преди бутилиране. Сламеножълт цвят със златни нюанси, топъл, привлекателен нос с елегантни нотки на цветя от бъз и цитрусови плодове. Средно тяло с добре балансирана киселинност, която придава свежест на небцето.

Перфектно подхожда на ястия с прясна паста като „спагети ало сколио“ или “linguine alle vongole” или с морски дарове и миди.

Да се ​​сервира при 10°-12°C – 0,75 л – алкохол 13,5%

AMARONE DELLA VALPOLICELLA
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA
2018

Варовита, глинеста хълмиста почва.

Амароне е благородно вино, получено от най-добрите гроздове от хълмовете на Валполичела, събрани на ръка и оставени да се стафидират в дървени щайги за 4-5 месеца. След втасване захарната концентрацията се повишава. В края на февруари гроздето се мачка и се оставя да ферментира за около 25-30 дни. След пресоване и декантиране виното се прехвърля в барици, където протича малолактичната ферментация. След 18 месеца се оставя да отлежава в бутилка за още 6 месеца.

Меко, плътно вино с изобилие от екстракти и високо алкохолно съдържание, което придава съблазнителна, кадифена сладост. Цветът е наситено гранатовочервен, с аромати на слива, бадем и шоколад и леки нотки на ванилия. Вино с отлична структура, хармоничен и устойчив завършек. Плътно вино, което се съчетава добре с традиционните основни ястия от Веронезе.

Сервирайте при 18°C.

COSTIERA BARDOLINO CLASSICO
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA

Почва с моренен произход, камениста.

Най-доброто грозде се пресова и накисва върху люспите. Ферментацията започва в capello sommerso и продължава 10-14 дни при контролирана температура от 26°C за подобряване на плодовия аромат. Следва малолактична ферментация. След това виното се съхранява в стоманени казани за 5-6 месеца, преди да се сглоби и бутилира. Леко червено вино, с приятни, плодови аромати и нотки на диви череши и касис.

Съчетава се добре с първи ястия, типични италиански ястия с паста, рибени супи или предястия от бяло месо. Да се ​​сервира при 14-16°C.

BROGNOLIGO SOAVE
DENOMINAZIONE ORIGINE CONTROLLATA
CLASSICO
2021
ORGANIC

Еруптивно-базалтов с алувиални остатъци.

Гроздовите чепки се изсушават частично върху лозите за 2-3 седмици, преди да бъдат внимателно събрана на ръка. След меко раздробяване, ферментацията протича в стоманени резервоари със селектирани дрожди при контролирана температура между 15-17° C за около 15 дни и малолактична ферментацията е блокирана. Около 10-15% от мъстта завършва алкохолна ферментация на секундата използвайки дъбови барици, където ябълчно-лактичната ферментация също е завършена. Двете вина са смесени в стоманени резервоари, където виното остава в контакт с утайката за приблизително 2 месеца.

Соаве е бялото вино от Верона. Има мек жълт цвят с оттенък на зелено. То се отваря с нотки на лайка и тропически плодове. Свеж, ароматен и добре балансиран, оставя бадемов послевкус, който се слива с усещането за сладост, която е характерна за сорта Гарганега.

Съчетава се добре с мезета и рибни ястия, деликатни първи ястия, зеленчуци. Също е отлично като аперитив.

FREEDA – ROSÉ TREVENEZIE
INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA
ORGANIC

Почва варовик и глина.

Виното се получава от умелото смесване на грозде от южната част на езерото Гарда. След ръчно бране гроздето се пресова. Контактът с люспите на червеното грозде създава мекия, елегантен цвят на сьомга, технически известен като „люспа от лук“. Алкохолната ферментация настъпва след статично декантиране за 24 часа. Селектираните дрожди се използват за предизвикване на ферментация в стоманени резервоари при контролирана температура от 13-14 °C за около 20 дни. След това виното остава на утайката един месец, преди да бъде бутилирано.

Корвина се среща с ароматната свежест на Совиньон и пикантния мек характер на Карменер. Freeda е перфектна комбинация от плодови и пикантни аромати със силна минералност и свежест. Финалът е дълъг и хармоничен.

Отлично с ризото от омар, стриди, лаврак на скара или дълги мързеливи вечери.

GRIGIOLUNA
PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA

Варовикова и мергелна почва, с алувиални остатъци.

Гроздето е винифицирано в бяло. Мъстта се подлага на леко почистване чрез статично утаяване. Началото на ферментацията се осъществява чрез инокулация на селектирани дрожди при контролирана температура 16-18° C. След това продуктът се почиства и складира в резервоари от неръждаема стомана.

Приятно, балансирано, хармонично и плодово вино с добра структура, с флорални нотки и нотки на круша и кайсия.

Подходящ за аперитив или към предястия, деликатни първи ястия, риба, бели меса.

Сервира се студено при 10-12°C.

MUCCHIETTO
PRIMITIVO PUGLIA IGT
2020

Гроздето Primitivo се бере и веднага се транспортира до избата, където се смачква меко. Когато резервоарът е пълен, гроздето се охлажда и се накисва за 5-6 дни, за да се извлече цвят и аромат. След това протича алкохолната ферментация и температурите се поддържат между 26° и 28° градуса в продължение на 15 дни. Когато ферментацията приключи, виното се прелива в резервоари от неръждаема стомана. След това виното се пренася в бъчви за период от 6 месеца.

Вино с дълбок рубинен цвят с много плодов аромат, който разкрива интензивни аромати на сливи, праскови и малини. В устата се усеща пълно, много дълго и интензивно, с меки танини.

Съчетава се добре със солени тестени ястия, задушено или печено месо и овкусени сирена. Да се ​​сервира при температура 16-18°C.

PROSECCO SUPERIORE
CONEGLIANO VALDOBBIADENE
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA
BRUT MILLESIMATO

Повече от два века производствената зона на Prosecco се простира между двата града Conegliano и Valdobbiadene, в хълмистата зона на провинция Тревизо.

Prosecco Spumante Brut Millesimato е многоуниверсален стил Prosecco, който ще пасне добре на различни видове ястия и също така е перфектен самостоятелно. Има бледолимонов цвят с устойчив перлаж. Букетът е интензивен и плодов с аромати на тропически плодове, акация и нотки на бели цветя. Вкусът е освежаващ със свежа киселинност и нотки на цитрусови плодове.

Перфектният аперитив или чудесен начин да започнете храна с леки ястия като пилешка салата или други тестени ястия. Температура на сервиране: 7-9°C.

PROSECCO TREVISO
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA
EXTRA DRY

Почва варовик и глина.

Гроздето Prosecco се бере в средата на септември и се подлага на ферментация след лека мацерация върху люспите при контролирана температура от 16°C. След това продуктът се почиства и съхранява в резервоари от неръждаема стомана при 14-15°C. Втората ферментация за получаване на пенливата комплексност се извършва в резервоари под налягане чрез добавяне на селектирани дрожди. Следващата ферментация се спира чрез охлаждане на виното до 0 °C. Спумантето се оставя на утайка в продължение на 3 месеца, след което се избистря и бутилира.

Пенливо вино с деликатен плодов аромат и нотки на сладки бадеми с типичния за сорта грозде горчив финал. В устата е свежо и кръгло и доста устойчиво.

Това пенливо вино може да се приеме самостоятелно като възхитителен аперитив или да се съчетае с класически ястия като миди и пушена риба или деликатни ястия с паста. Сервира се студен при 6-8°C.

VALPOLICELLA RIPASSO
DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA
SUPERIORE

Почва варовик и глина.

Най-добрите гроздове се избират и берат внимателно. След раздробяване и отстраняване на стъблата следва мацерация за 15 дни с ферментация при контролирана температура 20-24° C. След престой в стоманени резервоари до февруари продуктът се поставя върху използваните кожи на Amarone. Това подобрява ферментацията и структурата, както и аромата на виното. След почистване, виното се прехвърля в барици с различен капацитет. След 12 месеца се смесва и се оставя да отлежи в бутилката още 6 месеца.

Наситено червен цвят, той се представя с интензивен аромат на череша мараска, боровинки и касис, последвани от нотки на сладък корен и препечен аромат. Богато, кръгло и меко на небцето с „шоколадови” танини, добре балансирани и устойчиви.

Съчетава се добре със солените първи ястия от региона Венето, като ризото от манатарки или радикио, червено месо и зрели сирена. Сервира се при 16-18°C.

SORAIE
ROSSO VENETO
INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA

От най-добрите лозя на хълмовете Валпантена.

Гроздето се оставя да изсъхне в сушилня за около един месец, където губи около 25-30% от теглото си и се получава висока захарна концентрация. Процесът на винификация протича отделно, при контролирана температура около 30 дни. Виното отлежава в дъбови барици (втора – трета употреба) за около 6 месеца. След това виното се смесва и поставя в бутилката за няколко месеца преди освобождаването.

Отличава се с изключителна мекота на вкуса и впечатляващи плодови акценти. Носът разкрива интензивен букет от пикантни сливи и компот от къпини.

Съчетава се добре със солените първи ястия от региона Венето, като ризото от манатарки, червени меса на скара или печено. Сервира се при 16-18°C.