Batasiolo

BAROLO D.O.C.G.
BRICCOLINA

вид грозде Небиоло. производствена площ Производствена зона на Barolo D.O.C.G., Briccolina в Serralunga д’Алба жътва Наръчник, втора половина на октомври. процес на производство на вино Обезкостяване и ферментация с накисване върху ципите за 10-12 дни в вани от неръждаема стомана при контролирана температура и с периодично препомпване. стареене Отлежава във френски дъбови бъчви минимум двадесет и четири месеца и след това за най-малко дванадесет месеца в неръждаема стомана вани. Рафинирането продължава в бутилката след това време. сдвоявания Идеален в комбинация с ястия от червени меса, дивеч, печено и сирена и сушени меса. Много приятно отпиване на вино. температура на сервиране 18°-20°C Характеристика Вино с наситен гранатово червен цвят и устойчиви аромати на зрялост плодове, цветя и подправки. Леко напомня за дърво, основната му характеристика, типичното ароматите на Nebbiolo се смесват, за да създадат усещане за рядка елегантност. Мощен, елегантен и очарователен, той има плътен вкус голяма интензивност. Всички нотки в носа са хармонични подобрено, което прави това вино за запомняне.

BAROLO D.O.C.G.
BOSCARETO

вид грозде Небиоло. производствена площ Производствена зона на Barolo D.O.C.G., Boscareto в Serralunga д’Алба жътва Наръчник, първа половина на октомври. процес на производство на вино Обезкостяване и ферментация с накисване върху ципите за 10-12 дни в вани от неръждаема стомана при контролирана температура и с периодично препомпване. стареене Отлежава в бъчви от славонски дъб най-малко две години, последвано от най-малко дванадесет месеца в вани от неръждаема стомана. Рафинирането продължава в бутилката след това време. сдвоявания Идеален в комбинация с ястия от червени меса, дивеч, печено и сирена и сушени меса. Благородството му го прави приятно избор и след хранене като отпиване на вино. температура на сервиране 18°-20°C Характеристика Наситено гранатовочервен цвят с оранжеви оттенъци. Има интензивен и устойчив аромат с ефирни нотки на плодове и сухи цветя, от които нюанси на роза и теменужка Да изпъкнеш. Явни аромати на сладки подправки, препечен хляб и кожа. Със забележителна структура, танините присъстват, но еластични и приятно за типично строга нотка. Плътно тяло и привлекателно.

LANGHE D.O.C.
CHARDONNAY

Сорт грозде Шардоне. Производствена зона на Langhe D.O.C., Vigneto Morino в La Morra. Бране началото на септември. Отстраняване на дръжките, студена мацерация за 24-48 часа на смилане грозде, меко пресоване и ферментация във френски дъбови бъчви. Стареене на утайка във френски дъбови бъчви за около осем месеца с периодичен батонаж. В допълнение към традиционните съчетания с мезета, първи рибни ястия, основни ястия от бяло месо и риба, неговата структура го прави идеален акомпанимент за тартар от червено месо, подправена шунка, стриди и кокилажи като цяло. Температура на сервиране 6°-8°C Наситено сламеножълт цвят, чист и ярък. Много богат плодов букет с нотки на тропически плодове, цитрусови плодове, грейпфрут, мед и ванилия. Има балансиран, широк, сух вкус.

BARBERA D’ALBA D.O.C.

Сорт грозде Барбера. Производствена зона на Barbera d’Alba D.O.C. Бране първа половина на октомври. Отстраняване на дръжките и ферментация във вани от неръждаема стомана за около 10-12 дни. След малолактична ферментация се рафинира в славонски дъбови бъчви за около дванадесет месеца. След допълнително стареене във вани от неръждаема стомана, виното се бутилира до продължаващо отлежаване. Пиемонтското вино par excellence за ежедневните трапези, то е приятно и универсално вино, идеален акомпанимент за предястия и сирена, първи ястия и бели и червени меса основни ястия. Температура на сервиране 16°-18°C Цветът е рубинено червен с виолетови оттенъци. Букетът е с добра интензивност и устойчивост. Вкусът е сух, с добра киселинност и много деликатен, почти незабележими танини.

PIEMONTE D.O.C. ROSATO

Сорт Barbera, Dolcetto и Nebbiolo. Производствена зона на Piemonte D.O.C. Ръчно бране през септември и октомври. Отстраняване на дръжките, студена мацерация на пресовано грозде за около 24-48 часа, пресоване и ферментация на мъстта при контролиран температура 12°-15°C. Окончателното кюве се смесва след първото преливане. След това виното отлежава около два месеца върху утайката, преди да бъде бутилирана. Перфектна гарнитура за предястия, рибна паста и ризото и деликатни основни ястия от бяло месо. Комбинира се чудесно с риба, супи и пържени ястия. Страхотно с прясно сирене. Приятно вино като аперитив. Температура на сервиране 8°-10°C Вино с деликатен, чист и ярко розов цвят. Елегантни флорални и плодови нотки на носа с добра интензивност и постоянство. Добра киселинност на небцето, приятно меко с ясни нотки на пресни плодове, череши и ягоди и малини.

GAVI D.O.C.G.

Сорт Кортезе. Производствена зона на Gavi D.O.C.G. Ръчно бране през месец септември. Отстраняване на дръжките, меко пресоване и ферментация във вани от неръждаема стомана при контролирана температура. Перфектна гарнитура за мезета, паста и деликатеси ризото, основни ястия от риба и бели меса. Съчетава се приятно с рецепти на зеленчукова основа. Отличен като аперитив. Температура на сервиране 8°C Бледо сламеновожълт цвят, бистър и ярък, със зеленикави нюанси. Свеж и флорален нос, добра интензивност и устойчивост. В устата е сухо и приятно свежо с типично финално усещане, напомнящо за бадеми.

MOSCATO D’ASTI D.O.C.G. BOSC D’LA REI

Сорт Moscato bianco. Производствена зона на Moscato d’Asti D.O.C.G., Boscareto in Сералунга д’Алба. Ръчно бране първа половина на септември. Отстраняване на дръжките и студена мацерация за 24-48 часа в преса. След пресоването мъстта се охлажда до 0°C и се съхранява преди втората ферментация. Следва бавна ферментация в автоклав до достигане на алкохолно съдържание 5,5%. съдържание. Студът спира ферментацията и виното се бутилира с естествения му блясък. Отлично десертно вино, то е чудесен акомпанимент за плодови салати, десерти, торти и крем сладкиши. Идеално допълнение към традиционни коледни десерти. Температура на сервиране 6°-8°C Сламеножълт цвят, чист и ярък. Много интензивни и чисти аромати на роза, праскова, бели плодове, кайсия, смокини и портокалови цветя.