Luca Ricci

Prosecco DOC Rosè Brut

Реколта 2020 Район на произход Хълмисти територии на провинция Тревизо Глинеста почва Сорт грозде Селекция от родно грозде местни жители Размножителна форма Sylvoz Период на прибиране на реколтата 10-20 септември Грозде на хектар максимум 180 кинтала/ха Първична ферментация Статично декантиране и ферментация в стоманени контейнери с контролирана температура Втора ферментация 30-40 дни Отлежаване 1-3 месеца Метод за производство на пенливо вино Charmat Perlage Style с постоянна ефервесценция Плътна пяна Парфюм Изразява аромати, които носят портокаловия цвят и цветето на акацията, напомня на зрял кедър. Алкохолно съдържание 11% Остатъчна захар 14 g/lt Налягане 5,20 атм Комбинации: Идеален аперитив, подходящ за семпли храни като омлети с пролетни кълнове, яйца и аспержи, скариди, пресни сирена и солени баници. Съхранение: Бутилките трябва да се съхраняват вертикално, в хладна среда с постоянна влажност, трябва да се избягват дълъг престой в хладилника. Температура на сервиране: Охлажда се в кофа с лед до 6-8°C. Налични формати: 0,75 л.

ASOLO-PROSECCOSUPERIORE D.O.C.G. MILLESIMATO EXTRA DRY 100 %

Силен и плодов с нотки на златни ябълки и круши. Напомня на ароматите на глицинина, ирис и цветя от бъз и на акациев мед. Разкрива страхотен баланс, дълбочина, пълнота и елегантност, за да се насладиш по-добре на уникалната финст на парфюмите му. Идеален като аперитив. Перфектно комбиниране за ракообразни или миди, ризото с пролетна трева, пресни сирена, суши и всякаква етническа кухня. Охлаждено в кофа за лед на 6 – 8 °cdo. Богата и плътна пяна. Фин и устойчив перлаж.

PROSECCO D.O.C.TREVISO Spumante

100% glera (prosecco)collalto di susegana (treviso) Фина и устойчива пяна, интензивна и плодова, с нотки, напомнящи на златни ябълки и цветя от бяла акация, свежо, меко и плодово. Напълно в съответствие с ароматите. Балансирано с цитрусови нотки. Подходящо за предястия на базата на ракообразни и яйца, ризото с грах, прясни сирена, охладено на 7-8°c.

CONEGLIANO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G. EXTRA DRY

95% glera, 5% verdiso и bianchettacollalto di susegana (treviso) Богата и плътна пяна. Фин и устойчив перлаж, силен и плодов, с нотки на златни ябълки, глицинина, мед и бели цветя от акакия и бъз, меко и плодово в пълно съответствие с ароматите. Той разкрива страхотен баланс, дълбочина, пълнота и елегантност. съчетава се с ризото с пролетна полска трева, суши и всякаква етническа и традиционна кухня, охладено в кофа за лед на 7-8° ° с